söndag 18 februari 2018

I djungeln

Djungelresan?

I djungelns värld. Här kan man gå vilse mellan lianer och fallgropar. Ni undrar säker vad jag yrar om? Jo i försäkringsbranchens värld. Vad har man för försäkringar när man går i pension tro? Jag började rodda i detta för vi var intresserade av att få reda på vilket skydd vi hade då vi ska resa en hel del. Kolla på nätet fick jag som rekommendation, vilket jag satt och gjorde i en veckas tid utan någon större framgång.
 
Du har ju reseförsäkring i er hemförsäkring sas det till oss. Jovisst om man är inrutad i försäkringsbolagens norm människa. Då går man in på F-bolagets hemsida och fyller i uppgifterna till man kommer till var bor ni: Hyresrätt, bostadsrätt, villa eller annat. Vi kryssade i annat och här var det stopp. Kontakta bolaget för vidare information, sagt och gjort iväg med ett mail. Strax ringer det upp en försäkringsperson som glatt, nästan överglad undrar hur dom kan hjälpa oss. Vi förklarar vår situation att vi kommer att ha en adress till en båt men är egentligen bara intresserade av reseförsäkringen det andra som ingår kommer vi aldrig att utnyttja. Försäkringspersonen ber att få återkomma, måste prata med sina chefer. Personen återkommer någon dag senare för att meddela att dom inte kan försäkra oss???
 
Vi kan inte ha en hemförsäkring då vi går utanför mallarna men ändå inte kommer att utnyttja kolumnerna för söndrig kyl, krossade fönster eller nerbrunnet hem! Vilket borde vara en säker investering för bolaget som inte behöver att betala ut en enda krona.
 
Det här gäller för i stort sett alla försäkringsbolag, vi har varit i kontakt med många. Nu kom vi till frågan om vi bara tar en rese-olycksfallsförsäkring då? Jahaja tjoho nu hamnar vi helt plötsligt på en kostnad från ca 8 000 sek till ett bolag på 15 000 sek för 6 månader? Är detta rimligt om då har i åtanke att 45 till 60 dagar ingår i hemförsäkringen? Och en normförsäkring kostar ca 1 200 kronor om året eller ingår i fackavgiften om är medlem (Fackavgift ca 7 000:-/året) och om jag utnyttjar reseförsäkringen maximalt kan jag ju rese 315 dagar om året i 7 stycken 45 dagarsperioder??? Är detta rimligt!! 
 




0 varor


Köp nu så skickar vi på måndag
 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar