måndag 8 februari 2021

100 Dagar

 100 dagar på Dragsö camping.

Det började den förste november då vi checkade in på campingen i ett som vanligt blåsigt Karlskrona. En plats vid sjökanten som vi senare bytte till längre in mot skogskanten.

Framåt december började det att blåsa och storma vilket vi var nöjda med att vi flyttade plats, som visade sig ligga mer i lä från höststormarna. Vi har även fyllt sopsäckar med löv, som det finns i massor här på Dragsö, och lagt under kanten på bilen så att det inte skall blåsa under kärran.


Avslutningen på december blev som vanligt ett liv utan dess like då det bomber och raketer sköts utav bara den, pandemin kändes långt borta i detta fyrverkerikaos. Vi hade ju i alla fall den bästa utsikten över staden.



Januari bjöd på omväxlande väder med strålande sol med geocaching till att skicka ner norrlandsmöglet med halka och sliriga vägar som följd. Detta puder som trillade ner från ovan blev inte långvarigt med växlande sol och blåst.


Fortsättning nästa sida.
Februaris början blev det kallaste hittills med nordanvinden liggande på och kvicksilvret kröp ner till - femton grader på natten och dagarna lyckades knappt att titta över nolla. Det var så kallt att näshåren frös till som snö tyngda granar. Dagarna var däremot väldigt sköna med strålande sol. Isen frös till på Borgmästarefjärden och Karlskronaborna gick man ur huse och vandrade på isen.
Isen är också en lurig egenskap då man har svårt att se hållbarheten på den. Sjöfartsverket patrullerade områdena runt inneröarna. Det har ju varit en del incidenter med att några som gått igenom isen.

Vackra mönster uppstår i isen, här fick jag med som av en händelse med lite fantasi kan det liknas till en "Dödskalle"  Lömskt.
Snökanonerna gick bananas med att även pudra ner det vita möglet i massor, det blev en tio till femton centimeter på marken. 
Bilen, vårt boende fungerar utan som helst några bekymmer, vatten, gråvatten och övriga funktioner klarar av köldgrader utan att fallera och det känns ju jätteskönt. Gasolvärmaren från Alde fick matas med propangas från Karlshamn. Som mest går det väl åt ca en P11 på tre dagar. Ni som är nyfikna kan nämnas att komposit inte fungerar vid minus fem grader och kallare, den tömmer inte allt vid dessa temperaturer.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar