måndag 23 november 2020

Ostkusten

 November

En regnig dag i början på november skulle vi åka till Västervik och inhandla några saker till båten, vi frågade våra vänner Janne o Yvonne om dem ville hänga på ett par dagar. Sagt och gjort de hängde på. 

Vårt första stopp blev Påskallavik med utsikt över skärgården i öst.


Den vidare färden från Påskallavik till Västervik blev en upplevelse då GPSen ville meddela oss att vägen var avstängd och alternativ väg förordades, vilket vi bestämde oss för. Denna väg var ca 2 mil längre och gick genom skog och gårdar, där man med stor förundran och stora ögon tittade på oss med två stycken dryga 8 meters husbilar kom rullande i skogen. Till slut kom åter ut på asfalterad väg.

Inhandlade vad vi skulle och nästa nattparkering blev Blankaholm, denna före detta sågverksort där det endast återstår fragment från storhetstiden.



Hela sågverket brann ned och har inte återskapats.

Fortsättning följer:

Den fortsatta resan gick vidare söderut och vi hamnade i Oskarshamn. I denna stad har man som i så många andra städer lagt ställplatser för husbilar vid gästhamnen. Denna lite ruggiga och mulna dag var det faktiskt fullt längst fram vid sjökanten.
Här i denna stad blev vi introducerade för "Geocaching". Verkar att vara en intressant tidsfördriv att få ett mål att gå till, eller som Janne sa (man får använda både kropp och knopp). Sagt och gjort ut och leta. Den första gömman hittades 8/11-2020.

På rullning igen vidare söderut och nästa stopp blev gamla festplatsen i Timmernabben. Grillen fram och markisen ut för att hålla kylan borta lite. Temperaturen kröp ner till en plus fyra-fem grader Celsius men ändå rätt kyligt.
Det blev en klar och vacker kväll då man ser lysena från Öland på andra sidan Kalmarsund. 



Resan närmar sig sitt slut men innan ankomst i hemmastaden blev det ett kort stopp på Ikea Kalmar för att sedan avsluta med en fika på Ekenäs gästhamn och ställplats. 
Ett par händelserika dagar med nya vyer och intressanta platser.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar